Vitaliteit duurzame inzetbaarheid

Focus op duurzaamheid

Vitaliteit Duurzame inzetbaarheid

Een vitale organisatie, wat levert het op? Meer vitaliteit in organisaties leidt tot een stijging van de productiviteit (tot 18%) en meer tevreden klanten; relaties zijn tot 14% loyaler. Er is minder ziekteverzuim, wat een besparing kan opleveren tot wel € 7.000,- per werknemer per jaar. Mensen herstellen daarnaast veel sneller. Ze zijn meer betrokken en gemotiveerd en maken daarnaast minder fouten. Bovendien versterkt vitaliteit de concurrentiepositie.

Vitale medewerkers en leidinggevenden maken het verschil: zij zijn in staat energiek, veerkrachtig, fit, ontspannen en bevlogen te werken. Zij beschikken over meer doorzettingsvermogen en veranderen op constructieve wijze continu mee met de werkomgeving.

De aanpak van Fieldin is gericht op de 4 dimensies van Vitaliteit:
• fysiek (voldoende beweging, verantwoorde voeding, genoeg slaap)
• mentaal (persoonlijke groei en ontwikkeling)
• emotioneel (zelfbewustzijn, samenwerking met mensen) • mindful (betekenisvol en nuttig bezig zijn)

In de aanpak binnen organisaties kunnen diverse trajecten worden ingezet, specifiek afgestemd op de behoefte van de deelnemers. Voor iedereen die een vitaal leven wil, zowel privé als professioneel.

Meer info? Doe een terugbelverzoek

  De aanpak is gericht op ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en bewustwording en kennisuitbreiding op alle vlakken van vitaliteit. Hierdoor worden de training en coaching direct als heel doeltreffend ervaren, kunnen mensen meteen concreet aan de slag met wat ze leren en zetten ze acties neer om hun eigen leven vitaler te maken.

  Onze producten zijn gebaseerd op de modernste inzichten vanuit de neurowetenschappen, psychologie, leefstijlgeneeskunde, complementaire geneeskunde en voedingswetenschappen.

  Wat bieden wij aan?

  1-Trainingen op maat

  De diverse vitaliteitsprogramma’s richten zich op het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap van deelnemers, het versterken van de vitaliteit van de deelnemers en die van de directe privé- of werkomgeving. Dit doen we door:

  • ervaringsgerichte opdrachten op mentaal en emotioneel vlak;
  • kennisoverdracht op het vlak van vitaliteitsonderwerpen zoals communicatie, gedrag, voeding, bewegen, slapen, ontspanning;
  • te werken aan het versterken van zelfvertrouwen, eigenwaarde en identiteit van iedere deelnemer;
  • vaardigheden om te communiceren vanuit gelijkwaardigheid, niet te oordelen en echt samen te werken.

  2-Workshops

  Vanuit de kennis die wij hebben organiseren wij diverse workshops op het vlak van vitaliteit en leefstijl voor bedrijven. Een workshop duurt 3,5 uur.

  Onderwerpen zijn:

  • Het brein de baas: stressreductie
  • Vitaliteit: Emotionele intelligentie en vitaliteit
  • Energie en Balans: vitale organisaties creëren
  • Vitaal leiderschap voor iedereen

  De workshops verhogen het bewustzijnsniveau op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie, gezond eten en drinken, slapen, bewegen, ontspanning. We verzorgen ook workshops per thema.

  3-Individuele coaching in leefstijl en vitaliteit

  Door coaching krijgen leidinggevenden en medewerkers inzicht in de eigen belemmeringen en overtuigingen die de gewenste prestaties op vitaliteitsvraagstukken in de weg zitten. Medewerkers met stressklachten, problemen met lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, hormoonklachten, etc. zijn welkom voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we alle vlakken van hun vitaliteit en maken we een plan van aanpak op basis van de oorsprong van de belangrijkste klachten. In de afspraken daarna wordt de diepgang opgezocht. Coaching is altijd gericht op de eigen doelstellingen en de eigen coachvraag met betrekking tot werk en vitaliteit.

  Vrijblijvend contact opnemen
  Laat u adviseren over vitaliteit duurzame inzetbaarheid door een expert
  We staan voor u klaar
  Onze diensten
  Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op sociale zekerheid en meer. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.