De no-riskpolis benutten gebeurt niet steeds niet altijd

4 (Demo)

Onder een peiling van FNV onder ruim 1.250 medewerkers (leden en niet-leden) voorziet 85% (ernstige) problemen bij de combinatie van werk, opvang en thuisonderwijs. 87% vindt het dan ook een goed plan dat er betaald coronaverlof komt voor werkende ouders.

De grootste groep geeft aan geen afspraken te hebben gemaakt met hun werkgever om de combinatie van werk, opvang en thuisonderwijs te kunnen volhouden (43%). 26% deelt zelf zijn werktijden in en halen gemiste uren in op andere tijden. Een klein deel neemt betaald of onbetaald verlof op (10%).

Flexibele opstelling werkgever

87% vindt het een goed plan dat er betaald coronaverlof komt voor werkende ouders. Hiervan geeft 71% daar zeker van gebruik te willen maken. Naast betaald verlof (48%)  geven de ondervraagden geholpen te zijn met:

  • minder thuisonderwijs (23%),
  • meer ondersteuning bij thuisonderwijs (28%),
  • een meer flexibele opstelling van hun werkgever (21%) en
  • meer collega’s om de oplopende werkdruk op te vangen (19%).

Werkgevers ook voor tijdelijk coronaverlof

Ook AWVN vindt dat er een coronaverlof moet komen. De werkgeversvereniging maakte een ronde langs haar leden en vroeg wat werkgevers doen om medewerkers met kinderen te ondersteunen. Er zijn volgens AWVN talrijke voorbeelden. Toch blijven er schrijnende situaties over waar niet zomaar een oplossing voor is. AWVN pleit dan ook voor de invoering van tijdelijk coronaverlof.

We staan voor u klaar
Onze diensten
Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op sociale zekerheid en meer. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.