Verzuimmanagement

Focus op duurzaamheid
Verzuimmanagement

Ziekteverzuim kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden. Gemiddeld kost een zieke medewerker de werkgever 250 euro per dag. Naarmate het verzuim langer duurt lopen de kosten verder op en mist u (groei)kansen door onderbezetting. Tenslotte word je nog geconfronteerd met loonsancties van het UWV. Wist je dat de helft van het verzuim een psychische oorzaak heeft, net als veel lichamelijke klachten die niet medisch verklaarbaar zijn? Bij zulke klachten richt de eerstelijnszorg zich vaak vooral op het weer kunnen functioneren in het dagelijks leven, niet in het werk. Fieldin doet het anders. Fieldin brengt het ziekteverzuim en daarmee de kosten dankzij een directe aanpak naar beneden. Zo nemen wij in sommige gevallen ook arbeidscontracten over.

Ieder mens en iedere ziekmelding is anders. Daarom bij Fieldin geen standaardproces. Onze specialisten inventariseren bij een ziekmelding of er aanleiding is om actie te ondernemen en zo ja, welke actie. Daarbij staat ons maar één doel voor ogen: je werknemer weer aan de slag krijgen of dat nou binnen of buiten het bedrijf is. Fieldin heeft alle deskundigheid in huis en is daarnaast ook nog specialist op het brede terrein van sociale zekerheid. Zo maken wij bij onze verzuimmanagement  een loonkostenscan om te achterhalen voor welke werknemers wel en geen loonbetalingsverplichting geldt. Dit geldt namelijk niet voor alle werknemers en in de praktijk blijkt dat werkgevers vaak onterecht voor zieke medewerkers betalen. Dit loopt in de tienduizenden euro’s en dat geld had geïnvesteerd kunnen worden in de groei van je onderneming. Fieldin gaat verder dan de normale verzuim begeleider en staat als partner naast je als het gaat om besparen en het laten groeien van je bedrijf.

Wil je besparen op ziekteverzuim? Doe een terugbelverzoek

  Dit levert onze verzuimmanagement je op:

  • Je werknemer gaat zo snel mogelijk aan het werk, met de focus op duurzaamheid
  • Het WVP dossier van de werknemer wordt versterkt
  • Het risico op langdurig verzuim vermindert
  • Je wordt deskundig ondersteund en meegenomen in het proces, maar niet meer dan noodzakelijk belast
  • Je beheerst het WGA instroomrisico.
  Vrijblijvend contact opnemen
  Wil je weten hoe wij voor je kunnen besparen? Neem vandaag dan contact op met onze experts.
  We staan voor je klaar!
  Onze diensten
  Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op verzuim en brede terrein van sociale zekerheid. Ontdek hoe wij je bedrijf kunnen helpen besparen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.