Loonregres

Focus op duurzaamheid
Loonregres

Een van je (ex-)werknemers is door een bedrijfsongeval tijdelijk in een WAO- of WGA uitkering terechtgekomen. Helaas heeft dit geleid tot loonschade: salaris doorbetalen, vervangend personeel regelen, verzuimbegeleiding. Behalve je organisatie of de (ex-)werknemer kan je soms ook een derde partij aansprakelijk stellen voor de arbeidsongeschiktheid van je (ex-)werknemer. Volgens het regresrecht kan het als werkgever de schade, zoals het doorbetaalde loon en (een deel van) de kosten voor re-integratie, op deze derde partij verhalen. Fieldin kan he daarbij helpen. Bovendien kunnen wij bekijken of, hoe en hoe snel je werknemer kan re-integreren.

Besparing bij bedrijfsongevallen

Fieldin heeft veel ervaring om dit regresrecht voor organisaties inzichtelijk te maken. Hierdoor kan je bij een bedrijfsongeval mogelijk flink wat geld besparen. Op grond van het regresrecht kunt je een schadevergoeding bij de derde partij indienen. Bij de berekening van de gedifferentieerde WGA premiepercentage moet de Belastingdienst hiermee rekening houden. Fieldin kan beoordelen of dit ook is gebeurd.

Meer info? Doe een terugbelverzoek

  Dit levert het je op:

  • De bevestiging of je verzuimschade wel of niet kunt verhalen.
  • Bij aansprakelijkheid van de derde partij bespaart je geld op de WGA premie. Dit kan  oplopen tot ruim € 130.000
  • Bij aansprakelijkheid van de derde partij krijgt je verzuimschade met terugwerkende kracht tot 5 jaar terug.
  Vrijblijvend contact opnemen
  Laat u adviseren over loonregres door een expert
  We staan voor u klaar
  Onze diensten
  Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op sociale zekerheid en meer. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.