Schadelastbeheersing WGA

Focus op duurzaamheid

Schadelastbeheersing WGA

Een van je werknemer is deels arbeidsongeschikt. Na 2 jaar Ziektewet en onvoldoende re-integratiesucces, volgt de WIA-keuring. Blijkt je werknemer niet meer op het oude niveau te kunnen werken, dan gaat deze uit dienst en krijgt een WGA uitkering (Werkhervattingsregeling gedeeltelijk arbeidsgeschikten). Je blijft echter 10 jaar financieel verantwoordelijk; totale kosten: gemiddeld 130.000 euro per persoon. Als je eigenrisicodrager bent ga je een hogere premie betalen.

Ben je geen eigenrisicodrager, dan zal je de rekening van het UWV ontvangen na 2 jaar via de Werkhervattingskas. In beide gevallen is het daarom belangrijk om je ex-medewerker te begeleiden naar re-integratie terug de arbeidsmarkt op. Je kan immers flink besparen met de juiste kennis. Fieldin heeft de nodige praktijk ervaring en weet je ins en out in de sociale zekerheid.

Vrijblijvend contact opnemen
Laat u adviseren over schadelastbeheersing WGA door een expert
We staan voor u klaar
Onze diensten
Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op sociale zekerheid en meer. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.