Arbeidscontracten overname

Focus op duurzaamheid
Arbeidscontracten overname
Goed personeel is onmisbaar. Het is je kapitaal. Soms komt het voor dat er een mismatch is (ontstaan) tussen werknemer en werkplek. Dat kan leiden tot een onprettige werkervaring en uiteindelijk tot (langdurig) verzuim. Ook kan personeel arbeidsongeschikt raken, om welke reden dan ook, en maak je extra kosten.
Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid is niet iets waar mensen voor kiezen. Het overkomt je. En het overkomt de werkgever. Arbeidsongeschiktheid komt in vele gedaanten en kan kort maar ook langdurig zijn. Wel kunnen we het volgende met elkaar constateren; een zieke werknemer kost u tussen de € 200,- en € 400,- per dag. Als werkgever kan je tot op heden niet heel veel anders doen dan de trajecten die door het UWV zijn opgelegd volgen. Ook ben je dus volledig afhankelijk van het oordeel van Arbodienst of bedrijfsarts en in een later stadium van de mensen die een rol gaan spelen bij re-integratie. Denk hierbij aan therapeuten, opleiders, trainers en juristen. Dit alles in combinatie met de regels van het UWV. Je blijft als werkgever echter wel verantwoordelijk voor de arbeidsongeschikte werknemer. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid betaal je in het minst erge geval zelfs nog twee jaar het salaris door.

Begin 2017 is een groep van deskundigen bestaande uit ondernemers, artsen, gedragsdeskundige en onderhandelingsdeskundige bij elkaar gaan zitten om aan een oplossing te werken. De kernwaarden die hierbij als uitgangspunt dienen zijn:

• Het geloof dat ieder mens weer kan werken en mee kan doen in de
maatschappij met zijn eigen unieke talenten en kwaliteiten.
• Denken vanuit preventie en zaken vóór zijn in plaats van afwachten.
• Mensen perspectief geven op een zinvol bestaan.
• Dit op een waardige manier doen voor alle partijen.

De oplossing die hieruit voort kwam is origineel en niet alledaags. En dat is:
het overnemen van de contracten van deze groep werknemers.

Meer info? Doe een terugbelverzoek

  Dit levert het je op:

  • Risico reductie
  • Overname arbeidscontract, kosten fiscaal aftrekbaar
  • Mensen behouden in het arbeidsproces
  • Uitgaan van waardigheid van werknemers
  • Bieden van nieuw perspectief
  Vrijblijvend contact opnemen
  Laat u adviseren over arbeidscontracten overname door een expert
  We staan voor u klaar
  Onze diensten
  Bij Fieldin staan we voor kosten besparen en risicobeheersing op sociale zekerheid en meer. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen met deze zaken. Lees hieronder meer over onze diensten.